Afslanken


Afslanken & het Enneagram
Overgewicht is een groot probleem aan het worden. Veel mensen kampen met overgewicht. Ook willen vaak de laatste paar kilo's er maar niet af. Voor je gezondheid is het belangrijk om op je natuurlijke gewicht te zijn. Wij gaan stapsgewijs te werk om een beeld te krijgen van de oorzaken die voor overgewicht hebben gezorgd.

Als eerste wordt gekeken naar welke karakterstructuur je gebruikt door middel van het psychologische model van het Enneagram. Er zijn negen Enneatypen met ieder hun eigen structuur. Per type is er bijvoorbeeld een ander voedingspatroon te herkennen. Door je te houden aan de richtlijnen van dat type is het makkelijker om af te vallen. Vervolgens wordt er gekeken welke onbewuste blokkades er zijn om op je natuurlijke gewicht te komen. Bewust wil je best afvallen, maar het onbewuste houdt er vaak een andere overtuiging op na. Door die onbewuste blokkade op te sporen en te vervangen wordt de weg vrij gemaakt om af te vallen. Ook wordt er gekeken naar andere oorzaken die voor overgewicht hebben gezorgd. Dat kan gaan om energie verandering of energetische blokkades.

Tot slot wordt er een advies gegeven over voeding, beweging of aanvullende producten.

Afslanken zo moeilijk niet
Afslanken is vooral een probleem doordat patronen gehandhaafd blijven en onbewuste sabotagemechanismen aan het werk blijven. Wij kunnen met jou aan de slag en deze twee dingen aanpakken. We werken hierbij met een aantal technieken en systemen.
  1. Van welk type maak je gebruik? Wat zijn verslavingen en valkuilen van dit type?
  2. Welke sabotagemechanismen zijn er werkzaam en hoe pakje die aan?
  3. Welk patroon/patronen herken je en hoe verander je deze patronen?
  4. Energetische blokkades herkennen en veranderen.
  5. Een stappenplan opstellen om af te slanken.
  6. Voeding en bewegingsadvies voor jouw type.
Het patroon van afslanken
Ieder mens heeft een dominant Enneatype. Dat type heeft valkuilen en patronen. Patronen zijn datgene dat ons ervan weerhoud om tot verandering te komen. Door de patronen aan te pakken wordt alles vrijgemaakt om af te kunnen vallen.