Emotionele Psychologie

Emotionele Psychologie is een methode die zeer effectief is en die helend werkt bij emotionele onevenwichtigheid. Emotionele Psychologie kijkt naar de psychologische kant van de emotie. Er zijn in ons drie centra die ons aansturen; het denken, het voelen en het doen. Emoties komen voort uit een verkeerde interpretatie van een gedachte over een gevoel. Gevoel is heel belangrijk, maar emoties vertroebelen het denken en verlammen het doen. Met behulp van Emotionele Psychologie gaan we de verwarring ontrafelen en de emoties vervangen door gevoelens die losgekoppeld zijn van gedachten, zodat je kunt doen vanuit een volledig balans.

Door middel van een simpele spiertestmethode en het activeren van bepaalde acupressuurpunten wordt bereikt dat de energie in de meridianen weer gaat stromen. Emotionele onevenwichtigheid ontstaat door stagnatie in de meridianen dat weer leidt tot klachten en uiteindelijk tot ziekten. We halen de blokkades die emoties vasthouden, op de meridianen weg, waarbij het soms nodig is om de juiste acupressuurpunten die gerelateerd zijn aan de emoties of overtuigingen verder thuis te behandelen. Deze methode wordt aangevuld met een affirmatie en eventueel ondersteund door middel van inname van essences. Dit zijn middelen die het proces ondersteunen en versnellen.

Wat zijn meridianen?

Meridianen zijn niet-anatomische geleidingstrajecten (energiebanen) Ze zijn niet zichtbaar voor het oog. Wetenschappelijk heeft men deze echter wel aan kunnen tonen via radioactief fosfor en elektromagnetische meetapparatuur. Via de meridianen vloeit levensenergie van organen naar vingers, tenen, hoofd en borst en visa versa. Op strategische locaties langs de meridianen liggen specifieke punten die effect hebben op het energiesysteem indien men ze stimuleert. Dat kan bijvoorbeeld door middel van druk, tikken, massage, magneettherapie, visualisaties en affirmaties. Chinese artsen hebben ontdekt dat elke meridiaan reageert op specifieke emoties en dat dit twee kanten op werkt. Als de meridiaan verzwakt is dan wordt men gevoeliger voor emoties en als men de meridiaan behandeld wanneer bepaalde emoties vaak worden ervaren dan ontstaat er weer emotioneel evenwicht.

Door meridianen te behandelen kunnen emoties worden verwerkt en worden blokkades opgeheven waardoor de positieve energie weer gaat stromen.