Energetic Psychology

In Amerika maken 700 psychiaters gebruik van spiertesten om in het energetische lichaam te werken. Het uitgangspunt hierbij is de samenhang tussen het energetische lichaam en de psyche - het denken. Binnen Energetic Psychology werken we met de uitgangspunten van EIK (Enneagram IntegratieKunde en NEI (Neuro Emotionele Integratie) en gebruiken we de nodige NLP technieken.

Energetic Psychology gaat uit van het samenspel van lichaam, geest en ziel en kan worden ingezet bij een breed scala aan fysieke, emotionele en psychosomatische klachten. We hebben een fysiek lichaam, een emotioneel/geestelijk lichaam en een energetisch lichaam. Door met een aantal gerichte technieken en methoden aan het energetisch lichaam te werken, kunnen het fysieke lichaam en de geest geheeld worden.

Met Energetich Psychology leer je onder andere het denken te ontrafelen, de problemen kleiner te maken en in delen aan te pakken. We kijken naar de invloeden van emoties. Emoties die "vast zitten" kunnen leiden tot psychosomatische en zelfs fysieke klachten. Samen gaan we op zoek waar de klachten vandaan komen.

Naast het ontrafelen van het denken kijken we ook naar mogelijke blokkades op het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke deel. En blokkades op het IK en het WIJ-gevoel. Verder gaan we op zoek naar blokkades die ontstaan zijn tijdens jouw ontwikkeling naar het 21e levensjaar.

NB: ben je geïnteresseerd in het volgen van het gehele protocol dat hoort bij Energetic Psychology dan raden wij je aan eerst de EIK methode te doorlopen.